Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jelenom Radan
„Goldfinch“ osvojio Pulitzera
Prijestolje na koje svi žele (za)sjesti
Nova kritika knjige Rat slikama Sandre Vitaljić i intervju s autoricom
Gdje je Osmi povjerenik?
Rat slikama Sandre Vitaljić u emisiji Trikultura
Tišina: snimanje u tijeku!
„Sedam strahova“ dobiva panegirike i u svijetu
Kutija slova, emisija o književnosti
Slike i lažu više od 1000 riječi
Začitavanje: Anotirani Hobit
Atkinskon dobila Costu
Želimir Periš: Mučenice
Hrvatska proza u 2013.
Predrag Lucić dobitnik nagrade Kočićevo pero za 2013.
In memoriam: Zlatko Crnković
Strahimir Primorac: Prividi ljubavi i slobode
Kritiku knjige „Dezerter“ Dinka Telećana
Intervju sa Želimirom Perišem

 

Ujedinjeni u tuzi
Novi roman autora romana "Kako utješiti udovca" topla je ljudska priča o jednoj "ludoj" obitelji koju ćemo uskoro gledati i na velikom ekranu…
Novu bestseler seriju romana…
… o Sookie Stackhouse, čije "pustolovine" u nagrađivanoj TV seriji mogu pratiti i naši gledatelji, uskoro ćete čitati i na hrvatskom!

 

Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jelenom Radan
1. Kako si se odlučila za naslov knjige?

Slovo Z me posebno zaintrigiralo tijekom pisanja knjige, ne pitajte zašto. Samo tako. Tako je nastao i Rejnin poklič ZumZum. A onda je i neka vrst skraćenice za Zemlju djece u mojoj glavi zazvučala baš kao Zeda. I tako osta Zeda, i baš mi se sviđa.
Intervju: Tea Tulić – dobitnica nagrade Prozak za 2010. godinu
Prva prozna knjiga Tee Tulić Kosa posvuda donosi istodobno potresnu i luckastu priču o tri generacije žena jedne obitelji u trenu kada srednja, majka, oboli od raka...
Intervju s autorom knjige ''Povezani''
Algoritam u cijelosti prenosi intervju s autorom knjige Povezani, objavljen na T-portalu.
Razgovor: Nada Gašić
Zbilja je uvijek fascinantnija i strašnija od literature

 

''Američki bogovi'' na malom ekranu
HBO se s posljednjim TV projektom potpuno posvećuje književnoj sferi – nakon "Igre prijestolja" i knjiga Sloane Crosley, Michaela Chabona i Chada Harbacha, najavljeno je novo veliko ime koje će se naći na malom ekranu…
Novo ruho klasika
U hrvatska kina stigla je "Zvijer", film snimljen prema istoimenom književnom hitu, romantična priča o mladiću koji je zbog svoje zloće pretvoren u ružnu zvijer, a kletve ga može osloboditi samo poljubac prave ljubavi…
Tajni život kućnih pomoćnica-opširno
Sredinom kolovoza u kinima diljem Sjedinjenih Država trebao bi se početi prikazivati film "The Help", nastao prema hit romanu "Sluškinje" Kathryn Stockett…
Oskarovac će raditi na ''Praskozorju''
Summit Enertainment angažirao je Billa Condona kao režisera završnog dijela sage Sumrak, "Praskozorja"…

 

Bogovi današnjice su hedonizam, bogatstvo i slava
Prenosimo u cijelosti tekst T portala, inspiriran knjigom "Carstvo opsjena", koja će se naći u prodaji za Interliber u izdanju Algoritma.
Kriza konačno stigla u Hrvatsku
… i to u obliku najnovijeg romana autorskog dvojca kojeg čine Marko Mihalinec i Velimir Grgić…
Razgovor s Majom Sačer
Na tportalu objavljen je intervju s Majom Sačer, mladom autoricom koja je prošle godine objavila svoju prvu zbirku priča intrigantna naslova "Božji grijesi"…

 

Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jelenom Radan
1. Kako si se odlučila za naslov knjige?

Slovo Z me posebno zaintrigiralo tijekom pisanja knjige, ne pitajte zašto. Samo tako. Tako je nastao i Rejnin poklič ZumZum. A onda je i neka vrst skraćenice za Zemlju djece u mojoj glavi zazvučala baš kao Zeda. I tako osta Zeda, i baš mi se sviđa.
Dexter: Serijski ubojica serijskih ubojica
Dextera, stotinu i prvu knjigu u najboljem nizu krimića u Hrvatskoj, NAJbiblioteci, zajedničkom projektu Algoritma i Jutarnjeg lista, čitajte po cijeni od samo 19,90 kuna.
7, 11, 13, 17, 19, 23, 29……
Za roman "Samoća primarnih brojeva" Giordano je dobio najugledniju talijansku književnu nagradu – Strega…
David McWilliams u Hrvatskoj
Jedan od najpoznatijih irskih novinara i autor knjige "Papina djeca" početkom listopada dolazi u Hrvatsku…
Romani o kojima ćete postati ovisni!
Dobrodošli na Upper East Side New Yorka, gdje moji prijatelji i ja živimo, zabavljamo se i spavamo – katkad jedni s drugima…
Najstrašniji autor na svijetu
R. L. Stine, najpopularniji američki pisac za mlade, autor više od stotinu naslova u žanru trilera i horrora, sam tvrdi kako ima najbolji posao na svijetu.

 

 

 • 2017 >
 • 2016 >
 • 2015 >
 • 2014 >
 • 2013 >
 • 2012 >
 • 2011 >
 • 2010 >
 • 2009 >
 • 2008 >
 • 2007 >
 • 2006 >
 •  

  Pišite nam na:
  predlist@algoritam.hr

   

            utorak,   12. prosinca 2017   broj: 4090   godina: 12   Uređuje: Ivana Pavelić


  NAGRADA JUTARNJEG LISTA

  Priznanje Buliću i Bilandžiću

  Sedmu Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2006. godini dobio je Vlado Bulić za roman "Putovanje u srce hrvatskog sna", dok je nagradu za najbolje publicističko djelo, koja se dodjeljuje treći put, dobio Dušan Bilandžić za "Povijest izbliza, Memoarski zapisi 1945. - 2005.".

  Najbolje djelo publicistike Nagrade Jutarnjeg lista

  Svaki od laureata dobio je 50.000 kuna i skulpturu kipara Daniela Kovača. Na svečanosti u Klovićevim dvorima Buliću je nagradu uručio glavni urednik Jutarnjeg lista Tomislav Wruss, a nagradu za najbolje publicističko djelo Bilandžiću je uručio direktor EPH Stipe Orešković.

  Vlado Bulić pod pseudonimom Denis Lalić pisao je iznimno čitan blog "Pušiona". Denis Lalić je i glavni junak njegova romana. "Rast i razvoj" Bulićeva Denisa Lalića praćen je iznimno uvjerljivim seciranjem političkog i socijalnog backgrounda na kojem se odvija - Hrvatske devedesetih i nultih.

  O najboljoj prozi napisanoj u 2006. odlučivao je sedmeročlani žiri u sastavu Krešimir Bagić, Ivica Buljan (predsjednik), Gordana Crnković, Jagna Pogačnik, Velimir Visković, Zdravko Zima i Andrea Zlatar.

  Najbolje prozno djelo Nagrade Jutarnjeg lista

  Uz Bulića, u užoj su konkurenciji bili i Rade Jarak s "Enciklopedijom očaja", Boris Perić s "Vampirom", Ivana Sajko s "Rio barom" i Igor Štiks s "Elijahovom stolicom".

  Dosadašnji laureati nagrade za najbolju proznu knjigu bili su Zoran Ferić (za knjigu "Anđeo u ofsajdu"), Miroslav Kirin ("Album"), Davor Slamnig ("Topli zrak"), Miljenko Jergović ("Dvori od oraha"), Boris Dežulović ("Christkind") i Roman Simić ("U što se zaljubljujemo").

  O najboljoj publicističkoj knjizi odluku je donio deveteročlani žiri u sastavu Ivo Banac, Vlaho Bogišić (predsjednik), Davor Butković, Tvrtko Jakovina, Mirjana Kasapović, Željko Krušelj, Branko Matan, Zdravko Milinović i Anton Šuljić. U konkurenciji su bili i Nikola Batušić s "Na rubu potkove", Mirko Bilandžić s djelom "Sjeverna Irska između rata i mira" i Slobodan Prosperov Novak s djelom "Hvar". Memoarski zapisi Dušana Bilandžića u razdoblju od 1945. do 2005. godine opsežno su djelo u kojem je autor, i sam direktni sudionik brojnih političkih i društvenih događanja, zabilježio svoja sjećanja iz tog razdoblja. Nagrada za najbolje publicističko djelo prošle je godine pripala Nikici Bariću za knjigu "Srpska pobuna u Hrvatskoj".

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   

   


  ©opyright 2003. Algoritam d.o.o., Harambašićeva 19, 10000 Zagreb, Hrvatska tel: +385 1 2359 333, fax: +385 1 2335 956, e-mail: info@algoritam.hr