Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jelenom Radan
„Goldfinch“ osvojio Pulitzera
Prijestolje na koje svi žele (za)sjesti
Nova kritika knjige Rat slikama Sandre Vitaljić i intervju s autoricom
Gdje je Osmi povjerenik?
Rat slikama Sandre Vitaljić u emisiji Trikultura
Tišina: snimanje u tijeku!
„Sedam strahova“ dobiva panegirike i u svijetu
Kutija slova, emisija o književnosti
Slike i lažu više od 1000 riječi
Začitavanje: Anotirani Hobit
Atkinskon dobila Costu
Želimir Periš: Mučenice
Hrvatska proza u 2013.
Predrag Lucić dobitnik nagrade Kočićevo pero za 2013.
In memoriam: Zlatko Crnković
Strahimir Primorac: Prividi ljubavi i slobode
Kritiku knjige „Dezerter“ Dinka Telećana
Intervju sa Želimirom Perišem

 

Ujedinjeni u tuzi
Novi roman autora romana "Kako utješiti udovca" topla je ljudska priča o jednoj "ludoj" obitelji koju ćemo uskoro gledati i na velikom ekranu…
Novu bestseler seriju romana…
… o Sookie Stackhouse, čije "pustolovine" u nagrađivanoj TV seriji mogu pratiti i naši gledatelji, uskoro ćete čitati i na hrvatskom!

 

Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jelenom Radan
1. Kako si se odlučila za naslov knjige?

Slovo Z me posebno zaintrigiralo tijekom pisanja knjige, ne pitajte zašto. Samo tako. Tako je nastao i Rejnin poklič ZumZum. A onda je i neka vrst skraćenice za Zemlju djece u mojoj glavi zazvučala baš kao Zeda. I tako osta Zeda, i baš mi se sviđa.
Intervju: Tea Tulić – dobitnica nagrade Prozak za 2010. godinu
Prva prozna knjiga Tee Tulić Kosa posvuda donosi istodobno potresnu i luckastu priču o tri generacije žena jedne obitelji u trenu kada srednja, majka, oboli od raka...
Intervju s autorom knjige ''Povezani''
Algoritam u cijelosti prenosi intervju s autorom knjige Povezani, objavljen na T-portalu.
Razgovor: Nada Gašić
Zbilja je uvijek fascinantnija i strašnija od literature

 

''Američki bogovi'' na malom ekranu
HBO se s posljednjim TV projektom potpuno posvećuje književnoj sferi – nakon "Igre prijestolja" i knjiga Sloane Crosley, Michaela Chabona i Chada Harbacha, najavljeno je novo veliko ime koje će se naći na malom ekranu…
Novo ruho klasika
U hrvatska kina stigla je "Zvijer", film snimljen prema istoimenom književnom hitu, romantična priča o mladiću koji je zbog svoje zloće pretvoren u ružnu zvijer, a kletve ga može osloboditi samo poljubac prave ljubavi…
Tajni život kućnih pomoćnica-opširno
Sredinom kolovoza u kinima diljem Sjedinjenih Država trebao bi se početi prikazivati film "The Help", nastao prema hit romanu "Sluškinje" Kathryn Stockett…
Oskarovac će raditi na ''Praskozorju''
Summit Enertainment angažirao je Billa Condona kao režisera završnog dijela sage Sumrak, "Praskozorja"…

 

Bogovi današnjice su hedonizam, bogatstvo i slava
Prenosimo u cijelosti tekst T portala, inspiriran knjigom "Carstvo opsjena", koja će se naći u prodaji za Interliber u izdanju Algoritma.
Kriza konačno stigla u Hrvatsku
… i to u obliku najnovijeg romana autorskog dvojca kojeg čine Marko Mihalinec i Velimir Grgić…
Razgovor s Majom Sačer
Na tportalu objavljen je intervju s Majom Sačer, mladom autoricom koja je prošle godine objavila svoju prvu zbirku priča intrigantna naslova "Božji grijesi"…

 

Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jasnom Horvat, autoricom novog romana Alikvot: Dijeljenje bez ostatka
Razgovor s Jelenom Radan
1. Kako si se odlučila za naslov knjige?

Slovo Z me posebno zaintrigiralo tijekom pisanja knjige, ne pitajte zašto. Samo tako. Tako je nastao i Rejnin poklič ZumZum. A onda je i neka vrst skraćenice za Zemlju djece u mojoj glavi zazvučala baš kao Zeda. I tako osta Zeda, i baš mi se sviđa.
Dexter: Serijski ubojica serijskih ubojica
Dextera, stotinu i prvu knjigu u najboljem nizu krimića u Hrvatskoj, NAJbiblioteci, zajedničkom projektu Algoritma i Jutarnjeg lista, čitajte po cijeni od samo 19,90 kuna.
7, 11, 13, 17, 19, 23, 29……
Za roman "Samoća primarnih brojeva" Giordano je dobio najugledniju talijansku književnu nagradu – Strega…
David McWilliams u Hrvatskoj
Jedan od najpoznatijih irskih novinara i autor knjige "Papina djeca" početkom listopada dolazi u Hrvatsku…
Romani o kojima ćete postati ovisni!
Dobrodošli na Upper East Side New Yorka, gdje moji prijatelji i ja živimo, zabavljamo se i spavamo – katkad jedni s drugima…
Najstrašniji autor na svijetu
R. L. Stine, najpopularniji američki pisac za mlade, autor više od stotinu naslova u žanru trilera i horrora, sam tvrdi kako ima najbolji posao na svijetu.

 

 

 • 2017 >
 • 2016 >
 • 2015 >
 • 2014 >
 • 2013 >
 • 2012 >
 • 2011 >
 • 2010 >
 • 2009 >
 • 2008 >
 • 2007 >
 • 2006 >
 •  

  Pišite nam na:
  predlist@algoritam.hr

   

            ponedjeljak,   11. prosinca 2017   broj: 4089   godina: 12   Uređuje: Ivana Pavelić


  Najstrašniji autor na svijetu

  R. L. Stine, najpopularniji američki pisac za mlade, autor više od stotinu naslova u žanru trilera i horrora, sam tvrdi kako ima najbolji posao na svijetu. "Nasmijavam klince i ujedno ih prožimam jezom", kaže. Serijal Fear Street (Ulica Straha) donio mu je svjetsku slavu, knjige su mu prevedene na 28 jezika i prodane su u više od 300 milijuna primjeraka, što ga i službeno čini jednim od najprodavanijih autora dječje književnosti u povijesti. Službena potvrda tomu stigla je 2003. godine, kada ga je Guinnessova knjiga rekorda stavila na prvo mjesto najprodavanijih autora dječjih serijala svih vremena.

  R.L. Stine rođen je 1943. u američkoj saveznoj državi Ohio, u sasvim običnoj obitelji majke domaćice i oca brodskog knjigovođe, te s mlađim bratom i sestrom, koji su ga, svi odreda, zvali Bob. Kad je Bob napunio devet godina, na tavanu je pronašao stari pisaći stroj što je bilo otkriće koje mu je promijenilo život. Odnijevši ga u svoju sobu, na njemu je započeo pisati priče. I do danas nije stao.

  Nakon diploma na državnom Sveučilištu Ohio 1965. godine, Bob se zaputio u New York sa čvrstom željom da postane pisac. Započeo je pišući pod pseudonimom Jovial Bob Stine, i to duhovite knjige za djecu, kao i uređujući časopis Bananas, na čemu je radio gotovo puno desetljeće. Godine 1969. oženio se Jane Waldhorn, urednicom i spisateljicom, s kojom je zajednički radio na nekoliko knjiga za djecu. Kasnije su osnovali nakladničku kuću Parachute koja je objavila sve najpopularnije Stineove književne serijale.

  Godine 1986. R. L. je odlučio postati strašan! Te je godine, naime, napisao svoj prvi horor roman za tinejdžere, Blind Date, koji je, gotovo preko noći, postigao svjetsku slavu, postajući uvodom u najprodavaniji serijal za mlade u Americi – Fear Street, stvoren 1989. godine koji do danas broji više od stotinu naslova!

  Godine 1992., Stine i Parachute lansirali su i serijal Goosebumps, koji je, preveden na 32 jezika, od Stinea napravio međunarodnu zvijezdu. Autor je stigao napisati još i nekoliko romana izvan navedenih serijala: poput Give Yourself Goosebumps, The Nightmare Room, Mostly Ghostly (osam romana u serijalu), Beware, dvije zbirke strašnih kratkih priča – The Nightmare Hour i The Haunting Hour, dva vampirska teen romana Dangerous Girls i Dangerous Girls II: The Taste of Night, kao i tri strašna trilera za orasle: Superstitious, The Sitter i Eye Candy. Danas radi na čak dva nova knjižna serijala: Pišivoj školi, 16-dijelnom serijalu o mjestu gdje školski kuhar Parizer poslužuje bivolja kopita, gdje se pazuh još uvijek smatra glazbenim instrumentom, gdje glavnu nagradu iz likovnog dobiva učenik s najboljom tetovažom… te novom serijalu Goosebumps, Goosebumps Horrorland.

  1990-ih Stine je proglašen najprodavanijim autorom u Americi, tri godine za redom. Osvojio je i medalju Champion of Reading od Free Public Library of Philadelphia (2002), a trostruki je dobitnik i Disney Adventures Kids' Choice Award za najbolju knjigu Mystery/Horror, kao i trostruki dobitnik Nickelodeon Kid's Choice Awarda. 1990-ih našao se i na popisu Najintrigantnijih osoba časopisa People.

  U nakladi Algoritma do sada su objavljeni sljedeći naslovi R.L. Stinea:

  SERIJAL PIŠIVA ŠKOLA

  Dobar, loš i jako ljigav
  Natjecanje u pravopišu
  Turbo prežderavanje

  SERIJAL FEAR STREET

  Mačka
  Nestali
  Čitačica misli
  Novi dečko
  Mjesečarka
  Mrtva spasiteljica
  Tajni tulum
  Progonjena
  Vikend u koledžu
  Kad padne mrak
  Dadilja
  Zaključna ocjena
  Varalica
  Ružni snovi
  Noć vještica
  U tamu
  Tulum do jutra
  Lice
  Najbolja prijateljica
  Dvostruki spoj
  Susjed
  Kobno ljeto
  Vatrena igra
  Božićna strava
  Miss maturalne zabave
  Vikend u divljini
  Polusestra
  Igra istine

  SERIJAL SOBA KOŠMARA

  Ormarić broj 13
  Ne zaboravi me!
  Dragi dnevniče, mrtav sam!
  Lažljivac
  Zovu me čudovište

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   

   


  ©opyright 2003. Algoritam d.o.o., Harambašićeva 19, 10000 Zagreb, Hrvatska tel: +385 1 2359 333, fax: +385 1 2335 956, e-mail: info@algoritam.hr