Ajnc

Ajnc

Ajnc i odluke igrača

Ajnc se nakon početne dvije karte igra na način da igrač odabere jednu od pet ponuđenih opcija: “pogoditi”, “stajati”, “udvostručiti”, “podijeliti” ili “predati se”. Svaka opcija ima odgovarajući signal rukom. Signal opcija pogoditi ili hit se izvodi na način da se stol dodirne prstom ili rukom pokažete prema svom tijelu. Opciju stand ili stajati možete signalizirati na način da mahnete rukom vodoravno ili da kliznete kartama ispod čipova. Opcija udvostručiti označava povećanje početne oklade za 100 % i dobivanje dodatne karte. Dodatna oklada stavlja se uz izvornu okladu. Ajnc možete igrati u različitim online casinima među kojima se ističe Admiral casino.

Neke igre dopuštaju igraču da poveća okladu za iznose manje od 100%. Signal za navedenu opciju je postavljanje dodatnih žetona pored izvorne oklade. Opcija podijeli se najčešće koristi kada igrač dobije karte jednake vrijednosti. Signal za ovu opciju je postavljanje dodatnih žetona pored izvorne oklade te pokazivanje dva prsta raširena u V formaciju. Opcija predaja označava prekid trenutne „ruke“. Ova opcija se može signalizirati jedino govorom. Na vama je da odaberete opciju za svaku rundu dok igrate ajnc.

Ajnc pravila vezana uz opremu

Ajnc se igra sa standardnim međunarodnim špilom karata sa uklonjenim Jokerima, ostavljajući 52 karte. Izvorno se igra igrala s jednim špilom. Međutim, kao mjera protiv brojanja karata, kockarnice su uvele igre sa više špilova. Osim karata, igra zahtijeva stol, žetone, ladicu za bacanje, izrezanu kartu i cipelu.

Nakon što je djelitelj izmiješao karte, nasumično odabran igrač će staviti izrezanu kartu na slučajnu poziciju unutar hrpe karata. Djelitelj će zatim pomaknuti karte iznad izrezane karte na stražnju stranu hrpe. Ova tehnika ima za cilj pokazati igračima da djelitelj nije mogao namjestiti špil. Izrezanu kartu zatim djelitelj ponovo ubacuje u hrpu karata na unaprijed definiranoj poziciji.

Tamo gdje se koristi više špilova, nakon miješanja karte će se staviti u dozator nazvan “cipela”. Ovaj dio opreme ima dvije svrhe. Prva je držanje velike hrpe karata u višeslojnim igrama i na taj način otežati vježbu kartiranja (varanje tako što ćete baciti pogled na djeliteljevu rupu). Ajnc igra je uz navedenu opremu maksimalno zaštićena od varanja.

Ajnc osnovna strategija

Ajnc taktika za pobjedu zahtijeva od igrača da odigra svaku ruku na optimalan način, a takva strategija uvijek uzima u obzir ono što je dilerova kartica. Kad je djeliteljeva upcard dobra karta, na primjer, 7, 8, 9, 10 ili as, igrač ne bi trebao prestati izvlačiti sve dok ne dosegne ukupno 17 ili više.

Kada je djeliteljeva kartica loša, 4, 5 ili 6, igrač bi trebao prestati izvlačiti nove karte čim dobije ukupno 12 ili više. Ovdje strategija nikada nije uzeti kartu, ako postoji šansa da izgubite. Strategija s ovim lošim kartama je dopustiti djelitelju da pređe preko 21. Konačno, kada je djeliteljeva karta povišena, 2 ili 3, igrač bi trebao stati sa ukupno 13 ili više.

Uz „meku“ ruku, opća je strategija nastaviti pogađati dok se ne postigne ukupno najmanje 18. Tako se s asom i šesticom (7 ili 17) igrač ne bi zaustavio na 17, već bi pogodio. Osnovna strategija udvostručavanja je sljedeća, s ukupno 11 igrač bi uvijek trebao udvostručiti. S ukupno 10, trebao bi udvostručiti, osim ako djelitelj ne pokaže deset ili asa. S ukupno 9, igrač bi trebao udvostručiti samo ako je djeliteljeva karta loša (2 do 6). Da bi što bolje igrali ajnc morate savladati osnovnu strategiju pobjeđivanja.