Koliko špilova se koristi u blackjacku

Koliko špilova se koristi u blackjacku

Što je blackjack?

Blackjack ili kako se kod nas zove ajnc, jer kartaška igra na sreću te jedna od najpopularnijih igara, i u fizičkim kockarnicama kao i kod online casino. U blackjacku se koristi 1 do čak 8 špilova karata od po 52 karte po špilu bez lude. To je kartaška igra koja je poznata po tome što se igra protiv same kuće odnosno kockarnice te igrač ovdje može steći statističku veću prednost na kockarnicom. Blackjack se može nazvati i igrom strateškog razmatranja svih opcija i izbor poteza koje vam mogu dovesti statističku veću vjerojatnost očekivanog povrata uloženog novca. U blackjacku, igrači igraju protiv kuće. Možete igrati samo vi protiv kuće, ili može više igrača igrati protiv kuće. Cilj ove igre je skupiti karte koje u zbroju su što bliže vrijednosti 21 i da pritom pobijedite djelitelja karti. Ako imate zbroj koji je veći od vrijednosti 21, tada vi gubite protiv djelitelja karti.

Kako se igra blackjack?

Blackjack je kartaška igra gdje je vaš cilj pobijediti kuću, na način da u zbroju svojih karata skupite iznos koji je što bliže vrijednosti 21, preferirano da dosegnete Blackjack 21, kako biste mogli pobijediti djelitelja karti. Ako imate iznos koji je pak veći od vrijednosti 21, tada nažalost gubite od djelitelja karti i gubite sav novac koji ste bili uložili.

Prije početka, svi igrači za stolom moraju staviti svoj ulog. Tada će djelitelj karti podijeliti svim igračima po dvije karte, te uključujući i sebi staviti dvije karte. Nakon toga, svatko od igrača ima nekoliko opcija koje možete razmotriti. Najbitnija je odlučiti se između dvije odluke, a to su odluka još ili dosta.

Kod odluke još, možete uzeti treću kartu, no ako vam iznos premaši 21, tada vi gubite. Ako trenutno imate karte koje ne premašuju iznos od 21, tada možete uzeti dodatnu kartu dok niste zadovoljni sa svojim kartama.

Kod odluke dosta, to znači da ste vi zadovoljni sa svojim trenutnim kartama i ne želite preuzeti rizik.

Blackjack pravila igre

U blackjack, svaka karta ima svoju vrijednost:

Kralj, kraljica i dečko kod ove kartaške igre vrijede po 10 bodova svaki.

As karte vrijede po 1 ili po 11 bodova, ovisno o tome kako kojem igraču to više odgovara.

Karte s brojevima zadržavaju svoju već predodređenu vrijednost.

Također, u blackjack igri postoje i dodatne odluke koje možete poduzeti tokom aktivne igre.

Dvostruki ulog se može napraviti nakon što su se podijelile prve dvije karte, te se može na prvi ulog napraviti dodatni ulog, ali nakon toga imate pravo samo na jednu dodatnu kartu.

Odluka razdvoji se odnosno na to da ako imate u svojim prvim dvjema kartama karte koje imaju istu vrijednost, možete ijh podijeliti u dvije odvojene hrpe. Nakon razdvajanja i nakon što je djelitelj karti stavio na svaku od karti po jednu kartu, nemate više pravo na dodatne karte.

Predaja je odluka koju može donijeti igrač ako vidi da mu karte nose 10 bodova, te tada igrač dobiva samo pola od svojeg originalnog uloga.

Osiguranje je kada djelitelj karti ima 21, i ako se to ispostavi, onda vi tada pobjeđujete i dobivate isplatu u omjeru 2: 1.

Izjednačeno je kada djelitelj i vi imate isti ukupni zbroj karti, tada ulog ne mijenja vlasnika.

Isplata u Blackjacku se radi u omjeru 1: 1, osim ako ste vi osvojili 21, tada se novac isplaćuje u omjeru 3: 2.