Poker pravila

Poker pravila

Poker pravila i kako naučiti igrati poker

Kako biste naučili pravilno igrati poker, savjetuje vam se da prije svega naučite sva poker pravila. Nakon toga, posvetite dovoljno vremena učenju o tome kakve sve poker ruke postoje, tj. koje sve kombinacije karata u poker igri postoje. Nakon što usvojite znanje o poker pravilima i kombinacijama poker karata, naučite sve o ulozima u poker igri. Najpoznatiji ulozi su Small i Big Blinde. To su obavezni ulozi na početku svake pojedine poker igre.

Jedno kada usvojite sva navedena znanja, biti ćete u mogućnosti igrati sve varijacije poker igre. Preduvjet za sve to je poznavanje poker pravila. Kao i svaki sport i igra, tako i poker mora imati svoja pravila čiji je primarni cilj omogućiti svim igračima jednake šanse za dobitkom. Ta pravila istovremeno smanjuju rizik od varanja, koji se nažalost znaju javiti tijekom poker igre. S obzirom na to da se često uz poker igru vežu veliki novčani iznosi, pojedini igrači često pokušavaju varati.

Važna poker pravila

U poker igri često se pravi novac mijenja za žetone istovjetnih iznosa. Naime, zbog veće preglednosti i urednosti žetoni su mnogo praktičniji od pravog novca. Na poker turnirima poker pravila jasno definiraju da se moraju koristiti poker žetoni. Hrvatski naziv za skup žetona je podrum i svaki igrač ima pravo tijekom poker igre napraviti otkup dodatnih žetona. Poker pravila definiraju i u kojem se smjeru dijele karte i kojem se smjeru igra.

Naime, kada se poker igra po pravilima onda se igra u smjeru kazaljke na satu. Tijekom poker igre svaki igrač mora omogućiti vidljivost svih svojih žetona, tj. ne smije imati skrivene žetone tijekom igre. Također, svaki igrač samostalno odgovara za svoje karte. Poželjno je da igrač onemogući drugim igračima da vide koju kombinaciju karti ima. Poželjno je da se prije svake poker igre jasno definira vrijeme koje svaki igrač ima za donošenje svake pojedine odluke. To vrijeme često iznosi nekoliko desetaka sekundi.

Poker pravila dijeljenja karti

Kao što poker pravila nalažu, podijeljena karta je uvijek karta na vrhu špila. Pazite, povlačenje prethodno odabrane karte ispod špila je najčešća tehnika varanja. Prva karta u špilu se nikad ne dijeli, već se ona ostavlja po strani da se koristi u slučaju pogreške djelitelja. Može se dogoditi da se pojedina karta tijekom dijeljenja slučajno okrene i tada se koristi ova prva karta iz špila.

Naime, igrač koji je dobio okrenutu kartu, tu istu kartu vraća djelitelju koji je vraća u špil te taj igrač dobiva sljedeću kartu na vrhu špila. Djelitelji prolaze obuku koja ih podučava kako na brz i pravilan način podijeliti karte. Postoji situacija kada sam djelitelj miješa špil karata, a postoji situacija kada to za njega radi poseban aparat. Aparati su izumljeni kako bi se što manje kršila poker pravila vezana za dijeljenje karti. Svaki igrač dobiva dvije karte u svoje ruke, dok se na stol izvlači pet karti.