Kako igrati poker

Kako igrati poker

Kako igrati poker? Upoznajte se s igrom koju igra cijeli svijet!

Poker je kartaška igra koju često smatramo najpopularnijom na svijetu. Igra nije bazirana isključivo na sreći, već i na poznavanju statistike, ali isto tako i čitanje protivnika. Ne reagiramo svi isto kada imamo u ruci siguran dobitak ili kad blefiramo i upravo zato mnogi ljubitelji pokera vole se hvaliti kako dobro znaju pročitati protivnika. Kako igrati poker? Za početak Vam je potreban špil od 52 karte i nekoliko prijatelja. Ukoliko nemate špil ili prijatelje, uvijek možete zaigrati poker online na raznim casino serverima koji danas postoje u Hrvatskoj i van nje. Kako igrati poker? U ovome tekstu objasnit ćemo Vam osnovna pravila pokera – kako se radi o igri s brojnim inačicama i verzijama, ovdje objašnjavamo Texas Holdem poker. Texas Holdem je možda najpoznatija verzija ove igre, a nakon što pročitate članak napokon ćete znati što je blind, što flop, turn i river! Krenimo s osnovama i postavljanjem igre koju svi volimo:

Kako igrati poker? Postavljanje igre i ulozi.

Poker je igra koja se mora igrati s ulozima jer ako njih nema sva težina odlučivanja nestaje. Poker je prava kockarska igra u kojoj ulažete svoje žetone (koje ste uzeli mijenjajući ih za novac) i visinom tih uloga uvjetujete igru. Kako igrati poker? Da biste započeli rundu pokera, prvo morate dogovoriti s ljudima s kojima igrate koliki su početni ulozi. Na početku svake “runde” pokera, dvoje igrača stavlja ulog prije nego sama igra počne. To su big blind i small blind. Visina big blind uloga također označava minimalni ulog u rundi. Kada djelitelj promiješa karte, prva osoba lijevo od njega stavlja small blind, a iduća osoba big blind. Small blind vrijedi 50% uloga big blinda. Kako igrati poker? Nakon što su ostavljeni blindovi, svaki igrač dobiva 2 karte i na temelju njih odlučuje kako će igrati ostatak runde pokera. Igrači mogu pratiti igru tako da plate ulog u iznosu big blinda, mogu odustati (fold) ili mogu podići ulog (raise). Podići ulog mogu koliko žele, a ostali igrači moraju popratiti onda taj ulog da bi ostali u rundi. Runda ulaganja traje sve dok svaki igrač nije popratio najveći iznos.

Kako igrati poker? Hijerarhija kombinacija u pokeru.

Nakon što obavite uloge, okreću se tri karte licem prema gore i stavljaju se tako da ih svaki igrač vidi. Te karte trebate kombinirati s kartama u svojim rukama kako biste dobili najbolju kombinaciju. Kako igrati poker? Nakon što se tri karte okrenu (flop), slijedi nova tura uloga, zatim se okreće još jedna karta (turn), zatim idu ponovo ulozi; onda još jedna karta (river), ulozi i tada se pokazuju karte. Igrač s najboljom kombinacijom osvaja pot. High card je najslabija “kombinacija” i koristi se samo kada nitko nema ni par. Jedan par su dvije karte istog znaka, zatim slijedi dva para, potom tris (tri karte istog znaka). Sljedeća je skala gdje ste skupili 5 karata u nizu, a zatim boja (flush) koja označava pet karata iste boje. Full-house je kombinacija u kojoj imate jedan par i tris. Poker naravno označava četiri karte istog znaka, a jedino što je jače od pokera je straight flush, odnosno skala u boji. Najjača skala u boji naziva se i Royal Flush. Kako igrati poker? Poker nema komplicirana pravila i sve što se ne može savladati iz prve su ove kombinacije. Ipak, nakon par partija bit će Vam vrlo logično što je jače od čega i brzo ćete postati vješti igrač pokera!