Kako se igra poker

Kako se igra poker

Kako se igra poker? Osnovna pravila pokera su jednostavna.

U ovom članku objasnit ćemo Vam bazična pravila Texas Holdem pokera. Ova inačica popularne kartaške igre je najučestalija, a razlog njene popularnosti je taj što ćete pobjediti u ovom pokeru uz znanje statistike, a ne samo na puku sreću. Kako se igra poker? Poker je igra u kojoj postoje različite kombinacije karata koje Vam daju prednost pred ostalima. Na internetu ćete brzo pronaći koja kombinacija je jača, a koja slabija. Kada se karte promiješaju, prvo se stavljaju osnovni ulozi, poznati i kao small blind i big blind. Small blind daje igrač slijeva onome tko miješa, a big blind idući slijeva njemu. Big blind se određuje iznosom minimalnog uloga, a small blind je uglavnom 50% vrijednosti big blinda. Kako se igra poker? Poker je igra gdje treba pobliže objasniti uloge, a onda karte. Igra se na prvu može činiti kompliciranom, no zapravo ćete vrlo brzo pohvatati osnovna pravila i ufurati se kroz par rundi.

Kako se igra poker? Što je flop, što turn, a što river?

Kad je u pitanju dijeljenje karata, svakom igraču se na početku podijeli 2 karte. Obave se osnovni ulozi te tada igrač nakon onoga koji je dao big blind daje svoj ulog (minimum je iznos big blinda), odustaje (fold) ili daje višu sumu žetona koju onda svi moraju popratiti (raise). Kako se igra poker? Poker se igra tako da sparite 5 karata: 2 iz Vaše ruke i ostale sa stola. Na stolu se okreću tri karte tek nakon što su svi ispratili najveći ulog za stolom. Te tri karte nazivamo flop. U ovom trenu kalkulirate možete li spariti nešto (par, dva para, tris, skalu, boju, itd. ). Zatim ponovo kreće faza uloga koju svi igrači moraju popratiti ili foldati. Tada se okreće turn – turn je četvrta karta koja otvara mogućnosti za nove kombinacije. Kako se igra poker? Možete kombinirati sada tu četvrtu kartu ukoliko je neka koja Vam treba. Nakon flopa ponovo se ulaže, a kad su ulozi gotovi okreće se peta karta, odnosno river. Još jedan krug uloga se odigra i tada je runda gotova i pokazuju se karte.

Kako se igra poker? Kako kombinirati karte?

Texas Holdem poker specifičan je radi karata koje su vidljive svakom igraču (flop, turn i river), no kombinacije u Texas Holdemu su iste kao i u klasičnom pokeru – najslabiji je high card koji se računa tek kad nitko nema niti par. Zatim ide jedan par (dvije karte istog znaka), dva para, tris (tri karte istog znaka), skala (5 karata u redu), flush (5 karata iste boje), full-house (1 par i tris), poker (4 karte istog znaka), straight flush (skala u boji) i royal flush. Royal flush je najjača kombinacija u igri, a odnosi se na straight flush od desetke do asa (deset, dečko, baba, kralj, as). Royal Flush može imati samo jedan igrač (uzevši u obzir da nije royal flush sastavljen samo od 5 karata vidljivih svima). Kako se igra poker? Ovo su osnovna pravila, a dalje je na Vama da prikrijete da imate jaku kombinaciju ili da na blef izbacite igrače koji imaju jaču kombinaciju. Stvar je procjene statistika i naravno sreće! Kako se igra poker? Uz iskustvo ćete najbolje znati kakvih se profila igrača ima i tako ćete naučiti kako najbolje igrati u zadanoj situaciji!