Poker online – gdje igrati i koja su pravila

Poker online - gdje igrati i koja su pravila

Poker online

Poker online je najnovija opcija za igranje ove popularne kartaške igre. Poker je kartaška igra, a cilj igre je osvojiti pot ili sve uloge igrača sa igraćeg stola. Uloge osvaja onaj igrač sa najjačom kombinacijom, a da je ujedno povisila ulog i igrala do kraja runde. O povijesti pokera se ne zna puno i puno je teorija od kuda igra potječe. Pretpostavlja se kako je prva inačice ove kartaške igre nastala u Perziji, a kako je današnji oblik igre miks različitih kartaških igara poput engleske igre brag i renesansnih igara Primero i Brelana. Nekada je poker bila igra isključivo za zabavu, dok se danas organiziraju razni turniri na kojima pobjednik može osvojiti nagradu i do nekoliko desetaka milijuna dolara. Nagrada ovisi o početnim ulozima, a među najpopularnijim turnirima su oni na američkom tlu u poznatim svjetskim kockarnicama. Danas je ova igra dostupna svima, jer poker online mogu igrati ljudi diljem svijeta. Ovo je i najveća prednost koju nosi online varijanta pokera, a upravo je dostupnost poker turnira povećala i popularnost same igre.

Poker online pravila

Poker online pravila su jednaka pravilima pokera koji se igra u kockarnicama. Treba reći kako postoje mnoge varijante pokera, a među najpopularnijim je Texas Holdem. Koju god varijantu pokera igrali, pobjednik se dobiva na jednak način. Pobjednik runde je igrač koji složi najbolju kombinaciju karata ili da ostali igrači odustanu. Razlika je u tome koliko karata djelitelj na početku podijeli igračima i koliko ih tokom igre otkrije na stolu. Texas Holdem poker igra se na način da svaki igrač na početku dobije dvije karte, a potom djelitelj na stol stavlja do 5 karata. S obzirom na dobivene karte i one stavljene na stol, koje mogu vidjeti svi igrači, svaki igrač slaže kombinaciju karata. Zanimljivost kod pokera je što ne mora uvijek pobijediti igrač sa najjačom kombinacijom karata. Naime, svaki igrač može blefirati i stavljajući veliki ulog, prevariti ostale igrače. Naravno, ova taktika najbolje se primjenjuje kod klasičnog pokera, dok poker online onemogućuje čitanje gesta i mimika protivničkih igraća i tako otežava procjenu blefiranja.

Gdje i kako igrati poker online

Poker online ima jednu izrazitu prednost pred klasičnim igranjem pokera, a to je veliki broj online stranica koje omogućavaju igranje online verzije pokera. Dakle, nije potrebno fizički otići u kockarnicu kako bi se zaigralo poker. Ovo je posebno važno za poker turnire sa velikim ulozima i nagradnim fondom. Sada takvim turnirima možete pristupiti iz udobnosti vlastitog doma. Sve hrvatske kladioničarske kuće i lutrija, svoju su online ponudu igara na sreću proširile i ponudile poker. Za igranje poker online dovoljno se registrirati na internet stranici kladionice ili hrvatske lutrije, verificirati svoj račun pomoću OIB-a i odabrati bankovni račun sa kojega i na koji ćete vršiti uplate kredita. Sve igre na sreću su posložene na način da na kraju kuća uvijek pobjeđuje, dok kod pokera imate dodatnu šansu jer igrate protiv drugih igrača i osim faktora sreće kod izvlačenja karata, važno je znati pobijediti i kada u ruci imate nešto lošije karte. U svakom slučaju, sa ulozima i igranjem igara na sreću treba biti oprezan, jer jednako kako mogu donijeti velike dobitke, mogu vam zadati i ozbiljne financijske gubitke.